Invataturi crestine

Sa fim mereu atenti la inima noastra

O, cat de mult trebuie sa fie omul atent asupra inimii lui, fiindca prin poarta aceasta omul este totdeauna mai slab si aici cedeaza mai usor. Cand gandul unei fapte este aruncat peste zid înauntrul inimii, îndata inima ia foc… ca padurea uscata!
citeste mai mult +

Cimitirul – biserica celor drepti si sfinti

Lacrimile se preling din ochii nostri atunci cand ne rugam la mormintele celor dragi, iar inimile nazuiesc catre Cel Preaînalt: „Cu sfintii odihneste, Hristoase, sufletele adormitilor robilor tai”.
citeste mai mult +

Mama nu poate fi înlocuita de nimeni în cresterea copiilor

Nimeni nu stie mai bine decat mama pana unde poate merge severitatea si pana unde poate merge îngaduinta, nimeni nu stapaneste mai bine decat ea arta de a starni în copil dorinta de a cunoaste, de a-i atrage atentia, de a-i da învataturi practice.
citeste mai mult +

Copiii „înregistrează” tot ceea ce vad si aud

Copiii se joacă, dar totodată absorb tot. Şi este foarte important să înţelegem lucrul acesta, fiindcă deseori spunem: „Copiii nu aud”. Nu-i aşa: copiii aud şi văd tot. Uneori, copilul spune: „Uite, lucrul pe care îl cauţi este acolo!”. El a văzut tot: era ocupat cu altceva, dar a văzut unde a fost pus lucrul.
citeste mai mult +

Adevaratul crestin iubeste pana la capat

Fiecare iubire curata este binecuvantata pentru timpul cat tine, dar iubirea care tine pana la capat este binecuvantata vesnic. .
citeste mai mult +

Dumnezeu are rabdare cu fiecare dintre noi

Dumnezeu stie ca omul nu-i totdeauna numai pacatos, dupa cum nu-i totdeauna nici sfant, si de aceea e îndelung rabdator si bun cu toti.
citeste mai mult +

Sfanta Împartasanie cuprinde pe Cel ce a zidit lumea

Domnul nostru Hristos, dupa ce ne-a scos din robia Egiptului, a acoperit dumnezeiasca si preastralucita Sa Fiinta cu Painea si Vinul, ca sa nu ne sperie neasemanata Slava dumnezeiasca. Ce este minunat este ca aceasta Taina cuprinde în sine pe Acela care a zidit toata lumea si este noian nemarginit a toata desavarsirea, cum spune David: „Mare este Domnul si laudat foarte, si marirea Lui nu este sfarsit!”.
citeste mai mult +