CÂNTECE DE DRAG SI DOR
DE TARA, NEAM SI TRICOLOR
Poate este timpul să reînviem vechile "școli de chilie" sau "școala din biserică" în completarea "școlii din familie" unde copiii și tinerii să deprindă atât credința în Dumnezeu cât și iubirea de țară și de neam. Acestea sunt virtuți care pot fi dobândite cu efort îndelungat și multă răbdare. Iubirea copilului faţă de părinţi este temelia iubirii de neam, ba mai mult, este temelia credinţei pe care şi-o va dezvolta treptat în Dumnezeu.
Am cules cele mai cunoscute și minunate 60 de cântece patriotice militare, folk și populare românești alcătuind o broșură A6 cu 128 pag care să ne poată însoți pretutindeni.
Descărcați varianta electronică a broșurii de pe website-ul asociației pentru a urmări pe canalul Youtube înregistrările audio-video ale cântecelor care vor răscoli orice suflet de român.
Tipăriți mai multe exemplare dacă aveți nevoie.
Descărcați broșura cântece patriotice color - Format A5
"Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai", în spațiul carpato-danubiano-pontic se întinde "Grădina Maicii Domnului", un ținut locuit din vremuri imemorabile de cei "mai drepți și mai viteji dintre traci". Aici, geniul creator al neamului românesc a născut o istorie plină de fapte de vitejie. Este important să rămânem în legătură cu moșii și strămoșii neamului, în special prin cunoașterea și asumarea cântecelor patriotice care i-au însuflețit și însoțit pe parcursul istoriei zbuciumate, la bucurie și la tristețe, la luptă și la unire. Iar copiii noștri să crească învățând tradițiile, valorile, idealurile și năzuințele înaintașilor, astfel, ridicându-se la înălțimea conștiinței de neam românesc.
„În istoria unui popor, suveranitatea şi individualitatea naţiunii este reprezentată şi marcată cel mai mult de însemnele naţionale: steagul, stema, sigiliul şi imnul. Aceste simboluri sunt ca o carte deschisă a naţiunii, reprezentând nu numai istoria, ci şi prezentul şi viitorul credinţei patriotice. De aceea însemnele statului trebuiesc tratate cu o deosebită veneraţie.
Cântece patriotice de valoare precum "Deşteaptă-te, române”, „Hora Unirii”, „Trei culori” (Tricolorul), „Pe-al nostru steag e scris unire”, „Hora Ardealului”, „Hai să-ntindem hora mare”, „Aşa-i românul”, „Marşul lui Iancu” fac parte din patrimoniul naţional, ca potenţiale imnuri naţionale, multe dintre ele fiind folosite, pe parcursul zbuciumatei noastre istorii revoluţionare.” (sursa - George Roca, Rev Confluente Literare, Ed 1850).