Vesmant iconografic integral la capela scolara Prisaca Dornei, jud Suceava

Scoala gimnaziala din Prisaca Dornei a prevazut 2 incaperi pentru capela scolara: pronaos si naos.
Pentru naos am pregatit o compozitie de icoane ale multor Sfinti Romani asezata pe 3 nivele / registre (brau / soclu + registrul de sfinti in picioare + registrul de medalioane a marilor parinti duhovnici a Romaniei). Sunt imbracati integral toti peretii capelei, inclusiv geamurile si tavanul.

Pentru pereti am imprimat icoanele pe material tip banner 450 g/mp sub forma de fasii de latime 1,3 m pe toata inaltimea, fasii lipite una langa alta folosind adeziv de tapet.
Geamurile, parte din peretele iconostasului, sunt acoperite de folie pvc transparent mat tip vitraliu.
Tavanul a fost vopsit cu lavabila albastra in nuanta fundalului si pe el au fost fixate cu holsurub icoanele tip panou rigid 5 mm : Maica Domnului Oranta (cerc), Mantuitorul Pantocrator (stea) si cei 4 Sfinti Evaghelisti.

Apoi s-a mai adaugat si pronaosul tot cu dimensiuni apropiate, cu cei 4 pereti si tavanul, unde am pregatit un registru amplu cu multe din praznicele imparatesti iar la registrul de sus de la medalioane se regasesc peste 20 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului de la manastirile din judetul Suceava si Neamt ( Rarau, Moldovita, Putna...) dar si din restul tarii.

Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze pe cei care se vor inchina si ruga in acest minunat lacas de cult si sa rasplateasca ravna si evlavia domnului profesor de religie Dorin Lazar care a proiectat cu minutiozitate acest vesmant iconografic strangand banii necesari timp de mai multi ani din activitatea unui cor de fete.

Dimensiunile aproximative sunt acestea:

Tavan: 623 x 242 cm
Iconostas : 470 x 276,5 cm (inclusiv vitralii pe mijloc)
Perete stanga (usa) - 621,5 x 277,5 cm
Perete dreapta - 624 x 275 cm
Perete spate : 471 x 277 cm