Arta sacra la Paraclisul diasporei din Londra, Regatul Unit

Arta sacra care imbraca catapeteasma si peretii Paraclisului diasporei din Londra, Regatul Unit

Peste 50 mp icoane imprimate pe material flexibil banner cu rame Al click sus-jos imbraca catapeteasma Paraclisului Bisericii din Londra, Wembley. Acest sistem permite montarea si demontarea, in cca. 30 min, a celor 9 bucati mari de banner care infatiseaza icoanele praznicelor imparatesti, ale apostolilor si proorocilor si a celor 4 roll-up-uri cu icoanele imparatesti. Dimensiunea fatadei pentru iconostas este de L x h = 11,5 x 4,5 m.

Pentru cei 80 mp ai peretilor laterali stanga-dreapta am pregatit 20 bucati banner cu icoane de sfinti in picioare si medalioane bust cu o inaltime totala de 3,1 m. Regasim acelasi sistem de rame Al sus-jos care permite rularea icoanelor dupa fiecare Sf. Liturghie in dumineci si sarbatori. Icoanele au dimensiuni de L x h = 1 x 3,1 m, de 1,3 x 3,1 m sau de 2,3 x 3,1 m cele 2 praznice mari.

Biserica imbracata in haina noua este mai mult decat ce se vede. Ce minunat este ca Sf. Mart. Nasaudeni si alti sfinti romani sa bucure privirea confratilor romani din inima Londrei, astfel fiind in comuniune peste timp si spatiu.

Parohia Ortodoxa Londra - Pr Grigore Pascu

IMG_9446