Icoane vitralii bisericesti – Ample lucrari iconografice bizantine in Romania si diaspora romana

Lumina soarelui se sfinteste iluminand chipurile din icoanele autocolante vitralii ale Mantuitorului, Maicii Domnului sau ale sfintilor care acopera geamurile bisericilor, paracliselor, a capelelor sau a caselor praznicale de pe intreg cuprinsul dragei noastre tari sau din comunitatile romane din diaspora.

Vitralii geam Sf Treime cu una si doua treceri

Va prezentam imagini de la unele lucrari iconografice ortodoxe care constau in aplicarea de folie autocolant vitraliu pvc mata pe interiorul sticlei geamurilor. Imprimarea vitraliilor bisericesti s-a facut cu o intensitate diferita a culorii pentru o vizibilitate estompata sau intensa.

Multitudinea de reprezentari canonice ale icoanelor ortodoxe in stil bizantin au fost adaptate spatiului disponibil, abordand diferite palete de nuante cromatice pentru fundaluri, socluri sau rame.  De curand am inceput sa folosim si modele grafice de decor extrase din arta populara sau din folclorul romanesc. Totodata, icoanele vitralii ale sfintilor romani canonizati "mangaie si lumineaza" cu binecuvantarea lor tot mai multe biserici din toata tara si diaspora. Avem deja lucrari iconografice de arta sacra dedicate integral dragilor nostri sfinti romani de pe tot cuprinsul tarii.