Despre noi

Motto ” ICOANA – poarta spre cer”

In duminica ortodoxiei, la 5 martie 2017, si concomitent cu derularea anului omagial al sfintelor icoane in 2017 rugam pe bunul Dumnezeu sa ne ingaduie sa indraznim si noi, echipa Artis Vitalis, sa propovaduim imaginea vizuala a Imparatiei lui Dumnezeu prin tiparirea icoanelor.  Mai ales ca avem si un coleg absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa.  Poate nu fara importanta este faptul ca aceasta zi am petrecut-o la Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus, unde Pr Ieromonah Arsenie Boca, duhovnicul “schimbarii noastre sufletesti” a inceput ca pictor de icoane devenind mai apoi “pictor de suflete”.

In urma cu ceva vreme am rugat pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos sa ne indrume sa implinim voia lui marturisind credinta stramoseasca spre slava si marirea Sfintei Treimi. Astfel ca, dupa cativa ani de productie publicitara, am hotarat sa separam acest domeniu al imprimarii icoanelor pe diferite materiale pentru a putea diversifica oferta pentru infrumusetarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici sau a caselor crestinilor, aducand in prim plan reproduceri de arta sacra in stil bizantin.

Vom pune stradanie si mult suflet in orice lucrare spre a obtine icoane care, prin sfintire, sa aduca har si binecuvantare pentru tot ochiul ce priveste si cinsteste persoanele sau evenimentele reprezentate. Pentru ca icoana “sfințește ochii celor credincioși” și tămăduiește bolile sufletești și trupești ale celor care le cinstesc (Synodicon-ul Sinodului de la Constantinopol, din anul 843)

Iar indemnul Pr. Iustin, mare sustinator al valorilor morale si crestine, ne ramane o calauza de toata vremea: ” Dumneavoastră, intelectualii, aveţi o răspundere foarte mare pentru că Dumnezeu v-a dat mult şi vă va cere mult. Vă revine sarcina să orientaţi poporul acesta, să vă angajaţi în cadrul acesta de spiritualitate ortodoxă şi să lucraţi cât mai mult. Ştiţi prea bine că rugăciunea este egal faptă. Vi se cere grijă permanentă faţă de căderile acestui popor. Nenorocirea mare este că intelectualii noştri au trăit sub presiunea materialist-comunistă, însă prea uşor au divorţat de interesele şi de valorile ortodoxiei. Este un dezinteres faţă de valorile credinţei şi o lâncezeală periculoasă”  Pr Iustin Parvu, revista Atitudini.

Doamne ajuta !